Corgoni sa chystajú na dva domáce duely proti banskobystrickým baranom. Mnohí Nitrania si pochutili na jahňacinke už cez víkend.
„Jahňacie mäso je typické pre Veľkú noc. Toto je presne obdobie, kedy je k dispozícii jahňacina. Baraninu zoženiete po celý rok,“ hovorí majiteľ Farmárskych potravín v Nitre. V predajni ponúkajú aj tento typ mäsa, jahňacinka je po teľacom druhé najdrahšie mäso v ponuke.
Jahňacinka je v pečenom stave delikatesa. Najčastejšie sa z nej robia jahňacie kotlety. „Je to rez cez jahňa, kde sú rebrá aj karé pokope. Z barana sa zasa robia najčastejšie perkelty a guláš,“ dodal fundovaný mäsiar.
Jeho manželka verí v úspech Nitry vo finálovej sérii. „Corgoni baranov upečú, o tom som presvedčená. Pôjdeme sa na to osobne pozrieť aj so sestrou,“ dodala sympatická pani predavačka.